Unt de corp DIY cu fructe citrice: Îngrijirea pielii cu produse preparate acasă

Bună!

Cosmeticele preparate manual sunt minunate. De ce? Deoarece conțin ingrediente naturale la alegere, sunt sigure și eficiente și cel mai interesant este că doar voi le puteți prepara. Prin urmare, descoperiți cum se prepară un unt de corp cosmetic pe bază de fructe citrice.

Unt de corp cu citrice – ingrediente

Pentru prepararea unui unt de corp pe bază de fructe citrice, veți avea nevoie de ingrediente naturale pe care le puteți achiziționa din magazine de plante medicinale sau magazine online cu produse semipreparate.

Ingrediente:

  • 30 grame de unt de cacao – hidratează pielea, protejează împotriva razelor UV și altor factori nocivi externi, uniformizează tonul pielii și reține apa în interior;
  • 50 grame de unt Shea – regenerează și hidratează pielea, întârzie procesul de îmbătrânire a pielii;
  • 50 ml de ulei de macadamia – conferă finețe, fermitate și hidratează pielea, are proprietăți anti-celulitice;
  • câteva picături de ulei esențial din fructul citric ales;
  • vitaminele A și E

Nu veți putea prepara niciun cosmetic fără echipamentul și dispozitivele necesare. Veți avea nevoie de: un mixer mic, două vase de diferite dimesiuni, un recipient curat pentru produsul cosmetic și câteva cuburi de gheață.

Unt de corp DIY – instrucțiuni

Untul de cacao și untul de Shea se topesc într-o baie de apă, după care se adaugă ingredientele rămase. Se adaugă apă rece într-un vas mare și se introduc cuburile de gheață, iar în vasul mic – se toarnă ingredientele topite. Cu mixerul, se omogenizează ingredientele într-o spumă fină. Nu va fi o sarcină ușoară, dar apa rece va accelera întregul proces. Puneți cosmeticul preparat într-un recipient curat, păstrați la frigider și consumați în decurs de o lună.

Cum se aplică untul de corp preparat manual?

Utilizați untul cosmetic exact ca orice alt produs hidratant. Aplicați-l după duș sau baie și oricând simțiți că pielea este uscată sau iritată. Aplicați o cantitate mică de unt pe corp, apoi așteptați până se absoarbe complet în piele. Datorită cosmeticului, pielea va fi pe deplin hidratată și netezită și va căpăta, de asemenea, o culoare sănătoasă și frumoasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa-ti placa si

Aici puteți găsi articolele asociate cu postarea pe care ați citit-o recent.