Să combatem celulita! Tratamente, Produse Cosmetice & Îngrijire Acasă

Bună, fetelor! 

Mâna sus persoanele care se confruntă cu celulita. Sunt puţine cele care se bucură de o piele netedă şi fermă, nu-i aşa? Celelalte se confruntă cu depozite de grăsime şi kilograme nedorite. Din fericie, există câteva metode simple pentru menţinerea unui aspect frumos şi neted al pielii.

Ce este celulita?

Celulita – cunoscută ca o afecţiune care se manifestă prin aspectul cojii de portocală – afectează o mulţime de persoane, indiferent de vârstă, sex, greutate sau de tipul pielii. Dezechilibrele hormonale, stilul de viaţă sedentar, dieta şi activităţile fizice reduse sunt cauzele apariţiei celulitei. Cum apare celulita? Aceasta este corelată cu locaţia necorespunzătoare a ţesutului adipos. De obicei, afectează zona coapselor, feselor, genunchilor, şoldurilor şi umerilor. Aspectul de coajă de portocală nu este periculos pentru sănătate, dar, cu siguranţă, poate cauza probleme la nivel estetic pentru multe femei, acestea având senzaţia unui aspect mai puţin atrăgător.

Cum putem preveni celulita?

În primul rând, verificaţi nivelul hormonilor. În cazul unei concentraţii prea ridicate de estrogen, sunteţi în grupul de risc şi este probabil că vă veţi confrunta cu celulita în viitor. În al doilea rând, îmbogăţiţi-vă dieta cu legume şi fructe proaspete şi apă plată. Nu consumaţi alimente procesate şi gustări nesănătoase. Evitaţi alcoolul, băuturile acidulate şi ţigările. Faceţi sport în mod regulat şi hrăniţi-vă pielea. O dată pe săptămână, faceţi un masaj cu o mănuşă specială şi produse de tonifiere. Nu uitaţi de exfolierea pielii, acestă procedură ajută la mărirea circulaţiei sângelui şi limfei, conferă fermitate pielii şi dizolvă depozitele de grăsime.

Tratamente anti-celulitice

Dacă tratamentele efectuate acasă eşuează şi vă confruntaţi cu o formă avansată de celulită, este recomandat să consultaţi un doctor pentru terapie cu laser, ultrasunete sau unde radio. Aceste proceduri asigură dizolvarea depozitelor de grăsime, conferă o piele netedă, fermă, precum şi accelerarea fluxului sanguin şi limfatic de la nivelul celulelor epidermei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa-ti placa si

Aici puteți găsi articolele asociate cu postarea pe care ați citit-o recent.