Cum să exfoliem pielea aspră? Exfoliante DIY minunate și parfumate

Hei, fetelor!

Postarea de astăzi este mai degrabă… invazivă.

Perfectă pentru sfârșitul verii (dar nu numai atunci).

Este despre cum să oferiți pielii un aspect frumos, deci instrucțiuni pentru a obține un corp cu piele netedă și pentru a elimina această epidermă deshidratată de soare (nedorită!). Chiar trebuie să cheltuim o avere pe exfoliante de lux? Din fericire, eliminarea celulelor moarte ale epidermei poate avea un accent ”confortabil”. Credeți-mă, exfoliantele de corp preparate acasă acționeză bine și miros superb. În plus, puteți aplica de fiecare dată un alt tip de exfoliant de corp – folosiți exact ce aveți chef să aplicați în ziua respectivă. Mai jos, vă voi prezenta două exfoliante de corp care, după părerea mea, sunt de neegalat.

EXFOLIANT DE CORP PREPARAT ACASĂ CU CEAI VERDE

Unul dintre preferatele mele căruia nu-i pot rezista – miroase superb și aplicarea îmi oferă întotdeauna un moment de relaxare și calm. Sper că și vouă vă va plăcea. Ceaiul verde prezintă o acțiune antioxidantă puternică, elimină radicalii liberi, netezește, redă suplețea și aspectul tânăr al pielii.

Pregătiți:

 • zahăr (cel mai bine dacă este brun sau de trestie de zahăr – intensifică aroma exfoliantului de corp)
 • uleiul vostru preferat
 • colorant cosmetic verde (cel mai bine dacă este natural sau alimentar)
 • frunze de ceai verde la vrac
 • ulei esențial de ceai verde (parfumul său <3!)
 • un vas mic și frumos
 • o lingură pentru amestecat

Cum se prepară exfoliantul de corp cu ceai verde acasă?

 1. Puneți 4 linguri de zahăr într-un vas.
 2. Adăugați frunzele de ceai verde pisate într-un mojar până devin ”pudră”.
 3. Amestecați ingredientele lichide într-un vas separat. Turnați substanțele în ordinea următoare: 2 linguri de ulei, 10 picături de ulei esențial de ceai verde, 2 picături de colorant verde.
 4. Turnați ingredientele lichide peste cele uscate și continuați să amestecați pentru a le combină foarte bine și pentru a ajuta zahărul că capete o culoare verde, frumoasă.
 5. Turnați exfoliantul de corp în vas. Îl puteți folosi timp de multe zile, chiar săptămâni, cu condiția să îl sigilați bine și să-l feriți de umiditate.

EXFOLIANT DE CORP CU COCOS ZAHĂR ȘI CIOCOLATĂ PREPARAT ACASĂ

Acesta este un exfoliant de corp cu miros plăcut, care îmbunătățește dispoziția tuturor celor care apreciază aroma de ciocolată și cocos. Parfumul acestui cosmetic DIY îmi oferă imediat o stare mai bună. Un alt avantaj al acestui exfoliant de corp cu cocos și ciocolată este faptul că este extrem de ușor de preparat. Îl puteți prepara chiar acum 🙂 Sunt sigură că aveți deja toate ingredientele necesare pentru acest cosmetic în bucătărie. Cacao este un antioxidant puternic, care stimulează fluxul sanguin și detoxifică pielea, ceea ce este esențial mai ales pentru pielea afectată de celulită. Acest exfoliant de corp ajută la eliminarea pielii cu formă de coajă de portocală – doar îmbăgățiți-l cu câteva picături de ulei de grapefruit.

Pregătiți:

 • ulei de cocos
 • unt de Shea sau (și mai bine!) unt de cafea sau ulei de măsline
 • cacao
 • zahăr (brun sau alb)
 • un borcan/sticlă drăguță

Cum se prepară exfoliantul cu coccos și ciocolată acasă?

 1. Puneți 2 linguri de zahăr într-un vas.
 2. Adăugați o lingură de ulei de cocos. Trebuie să subliniez aici că uleiul de cocos este foarte hm… dens și tare atunci când este scos din frigider, prin urmare, așteptați până ajunge la temperatura camerei.
 3. Adăugați o lingură de unt de cacao, unt de cafea, unt de shea sau orice alt tip de unt moale. Astfel, uleiul de cocos nu se va întări foarte mult în exfoliant. De fapt, puteți adăuga o linguriță de ulei lichid (de ex. ulei de ricin, jojoba, migdale, argan… alegeți uleiul preferat).
 4. Adăugați o lingură de cacao. Unor persoane le place să adauge o bucată de ciocolată neagră rasă sau scorțișoară; adăugați ce vă place.
 5. Amestecați ingredientele pentru a obține un amestec uniform, cu miros plăcut din zahăr. Exfoliantul este gata!

Vă plac exfoliantele de corp preparate acasă? Cunoașteți alte rețete de exfoliante de corp minunate care pot fi păstrate câteva zile la frigider? Acest tip de cosmetic este o idee minunată de cadou pentru cei dragi. Multă baftă la preparare! <3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa-ti placa si

Aici puteți găsi articolele asociate cu postarea pe care ați citit-o recent.