Top remedii pentru părul tern. Cum îmi mențin părul strălucitor?

În postarea de astăzi, aș dori să vă spun cum puteți oferi părului tern mai multă strălucire. Dacă sunteți interesate de acest subiect, relaxați-vă și citiți mai departe.

De-a lungul anilor, am încercat să descopăr cea mai bună rutină de îngrijire potrivită părului meu. Am testat o mulțime de metode de intensificare a strălucirii părului și astăzi, doresc să v-o dezvălui pe cea mai eficientă. Înainte de asta, dați-mi voie să vă prezint pe scurt acest subiect.

De ce am părul tern și lipsit de strălucire?

Sunt sigură că multe dintre voi v-ați pus aceeași întrebare. Și eu mă întrebam asta stând în fața oglinzii și observând că părul meu era din ce în ce mai tern. Era vina mea? Da și nu.

Cele mai frecvente cauze ale părului cu aspect tern, adică motivele pentru care părul își pierde strălucirea:

  • lipsa de hidratare ca o consecință a stilizării părului,
  • stres, oboseală excesivă,
  • folosirea excesivă a produselor de stilizare,
  • proceduri prea frecvente de vopsire și oxigenare a părului,
  • alimentație deficitară și lipsa îngrijirii adecvate,
  • expunerea la soare fără protecție.

Desigur că există mai multe cauze ale pierderii strălucirii părului, dar nu doresc să dezvolt mai departe. Sunt sigură că aceste cauze listate mai sus vă indică o anumită relație – strălucirea părului depinde de modul cum vă îngrijiți părul și întreg organismul. De obicei, noi suntem cele vinovate.

Cum să îngrijim părul pentru fi uimitor de strălucitor?

Trebuie doar să oferiți părului îngrijire pentru a nu-și piede sănătatea și strălucirea. Am observat că atunci când dedic mai mult timp îngrijirii părului, acesta arată superb. Care sunt regulile de bază în îngrijirea părului? Nu doar îngrijirea părului tern, ci a tuturor tipurilor, în general?

Regula nr. 1

Menținerea hidratării părului – acesta este un element esențial al sănătății sale. Indiferent dacă aveți părul gras sau electrizat, are nevoie întotdeauna de hidratare, deci furnizarea apei este fundamentală. Părul hidratat are o strălucire superbă.

Regula nr. 2

Regenerarea și consolidarea părului. Nu puteți elimina complet deteriorarea părului, dar puteți aplica produse de consolidare cu regularitate: uleiurile hrănitoare, măștile reparatorii, etc. reprezintă un mod minunat de a reda sănătatea și strălucirea părului.

Regula nr. 3

Protejarea părului. Puteți folosi un număr nesfârșit de metode. Este necesar să oferim părului protecție împotriva soarelui și să reducem folosirea produselor pline de substanțe chimice. Un șampon este bun doar atunci când conține agenți delicați de spălare. Un balsam este bun doar atunci când nu conține alcool deshidratant.

Remediile mele pentru păr tern

Ce puteți face atunci când părul încă este tern și complet lipsit de strălucire în ciuda îngrijirii corespunzătoare? Există numeroase moduri prin care putem reda strălucirea părului, însă doar câteva chiar funcționează.

Vă voi dezvălui lista mea de remedii testate și eficiente pentru părul tern. Nu ezitați să le testați! Spuneți-mi care funcționează pentru părul vostru postând un mesaj mai jos.

1. ULEI DE RICIN + ULEI DE MĂSLINE

Acesta este amestecul meu preferat de uleiuri care îmi permite să mă laud cu un păr superb, strălucitor și un scalp sănătos. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați cantități egale de ulei de ricin și ulei de măsline (extra virgin!). Masați amestecul la nivelul părului umed, înfășurați un prosop cald în jurul capului și lăsați să acționeze 30 de minute, ideal chiar mai mult.

2. CLĂTIREA PĂRULUI CU BERE

Alcoolul nu oferă benefici părului… cu excepția berii a cărei formule abundă în ingrediente prețioase. Clătirea părului cu bere este o altă metodă de intensificare a strălucirii părului. Turnați berea într-un pahar și lăsați-o să răsufle. Aplicați-o la nivelul părului. După 15 minute, clătiți părul pentru a elimina mirosul.

3. AVOCADO, OU & MASCĂ CU ULEI

Și ultima metodă, un amestec pe bază de proteine și emolienți, potrivit pentru toate tipurile de păr, mai ales cel tern. Această mască este ușor de preparat acasă (amestecați o jumătate de avocado pisat cu un gălbenuș de ou și două linguri de ulei la alegere, de ex. ulei de argan). Durează doar 15 minute pentru a oferi părului vitalitate și o strălucire incredibilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa-ti placa si

Aici puteți găsi articolele asociate cu postarea pe care ați citit-o recent.