Pensule de machiaj – de câte aveți, într-adevăr, nevoie?

Bună, fetelor!

Știu că multe dintre voi vă începeți aventura de machiaj (ei bine, știți la ce mă refer: machiaj efectuat corect, profesional și precis), cumpărând o întreagă gamă de pensule, care de obicei se ridică la un număr impresionant. Este o greșeală. Nu veți folosi majoritatea dintre acestea niciodată. Ce pensule sunt, de fapt, necesare? Se pare că doar câteva dintre ele. Care, atunci?

5 pensule esențiale de machiaj

1. Pensulă de pudră sau kabuki

Aici, desigur, nu este nicio surpriză. Pensula mare, compactă, moale și pufoasă – aceasta este una dintre cele mai importante pensule. Se folosește la aplicarea pudrei sau fondului de ten mineral.

2. Pensulă de bază de aplicare a fardului de ochi

Evident, o pensulă pentru aplicarea fardului de ochi este indispensabilă. În orice caz, dacă aplicați un machiaj foarte delicat – nu aveți nevoie de nimic altceva decât de… un deget 🙂 Acest tip de aplicare are multe avantaje: vă puteți simți pleoapa și cât de mult produs aplicați pe aceasta, ceea ce vă permite să aplicați precis cantitatea potrivită de produs cosmetic.

3. Pensulă de estompare

Dacă știți deja cum să vă jucați cu culorile și cum să efectuați diferite tipuri de machiaj – nu puteți uita de această pensulă. Pensula de estompare este baza unui machiaj frumos. Cu această pensulă, puteți face o tranziție frumoasă între culori, amesteca contururile fardurilor de ochi, pentru a obține un machiaj foarte impresionant.

4. Pensulă unghiulară mică

O pensulă mică, plată care vă permite să trasați linii super subțiri, prodesionale – atât de subțiri încât puteți umple sprâncenele rare. Puteți, de asemenea, contura sprâncenele cu acest tip de pensulă, umple conturul și trasa o lunie precisă la nivelul pleoapelor.

5. Pensulă unghiulară de aplicare a fardului de obraz

Machiajul înseamnă mai mult decât farduri de ochi. Pentru mine, înseamnă, mai ales, produse de conturare, bronzante și farduri de obraz, mai exact, înseamnă să mă ”joc” cu lumini și umbre. De aceea, pensula unghiulară este a doua alegere (după pensula de aplicare a pudrei). O pensulă groasă și ușor plată și unghiulară este perfectă pentru conturarea profesională a feței. Fiecare ”parte” a acestei pensule este diferită, de ex. perii pe fiecare parte diferă ca formă, densitate și efect oferit. Cu acest tip de pensulă, puteți aplica iluminatoare, farduri de obraz sau bronzante – totul depinde de partea pensulei pe care o folosiți 😉

Opțional – pensulă plată de aplicare a fondului de ten

Aceasta nu este o pensulă esențială, fără de care nu puteți trăi. Această pensulă este folosită pentru a aplica produse lichide pe ”zone mari” – fondul de ten la nivelul tenului. Totuși, poate fi folosită și pentru alte produse cosmetice, ca de exemplu, pentru iluminatoare de corp sau bronzante perlate pentru a înfrumuseța decolteul. Dar, așa cum am spus, nu este o necesitate. Fondul de ten poate fi la fel de bine aplicat cu degetele sau un burete, așa numitul beauty blender. Recunosc, totuși, că folosesc cu plăcere această pensulă. Am impresia că oferă o integrare mai bună a fondului de ten în piele, distribuie produsul frumos și îi oferă mai multă rezistență la nivelul feței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa-ti placa si

Aici puteți găsi articolele asociate cu postarea pe care ați citit-o recent.