Cum să fixăm machiajul pentru a rezita pe parcursul întregii petreceri?

Cunoașteți metode de încredere pentru a oferi mai multă rezistență machiajului și pentru a-l face să arate la fel de bine ca atunci când ați ieșit din casă? Vă voi dezvălui tehnicile mele!

Un lucru care se poate spune despre machiaj este că este similar hainelor – câteodată se decolorează, uzează, culoarea se estompează. desigur, în ambele cazuri, puteți reda aspectul proaspăt, dar după părerea mea, este mai bine să prevenim astfel de situații. Culoarea hainelor nu se va decolora dacă adăugăm un balsam special. Iar machiajul? Ei bine, există multe metode de a rezolva această problemă.

Fixarea machiajului de petrecere

Adevărul este că nu contează foarte mult dacă machiajul obișnuit de zi cu zi rezistă foarte mult, deoarece, în cele mai multe cazuri, este minimalistic (cel puțin în cazul meu și a majorității femeilor pe care le cunosc).

Începem să ne întrebăm cum putem să prelungim durata de viață a machiajul doar atunci când ne pregătim pentru o petrecere importantă. Cu cât aplicăm mai multe cosmetice colorate și cu cât ne străduim să obținem un efect final superb, cu atât ne interezsează să fixăm ceea ce am creat.

În cazul machiajului de petrecere, este important să-i oferim rezistență la condițiile pe care astfel de situații le generează – multă mișcare, temperatură ridicată, transpirație și ștergerea machiajului prin îndepărtarea părului cu mâna, atunci când ne cade pe față.

Cum să obținem un machiaj rezistent?

Cele mai ușoare și frecvent recomandate metode sunt de cele de aplicare a preparatelor speciale de fixare (așa numitele fixative) sau bazei/primerului de machiaj. Personal, le folosesc destul de des atunci când mă pregătesc pentru un eveniment important și doresc ca machiajul să reziste cât mai mult posibil. Ce vă pot recomanda?

Cele mai populare produse cosmetice pentru a obține un machiaj rezistent:

  1. Bază/primer de machiaj – primul cosmetic la care ar trebui să vă gândiți este o bază bună de machiaj. Doar un strat transparent de produs este suficient pentru a face pielea netedă și pentru a o pregăti pentru aplicarea cosmeticelor colorate. Baza de machiaj îmbunătățește aplicarea produselor de frumusețe și previne obținerea efectului de mască.
  2. Pudră transparentă – o pudră nu este doar un produs cosmetic care lasă pielea mată și care previne luciul inestetic. Pudra acționează bine și ca produs care oferă rezistență machiajului. Tot ce trebuie să faceți este să aplicați pudra la nivelul tenului, de preferat, cu o pensulă pufoasă pentru a ajuta machiajul să reziste mai mult timp.
  3. Spray de fixare – înainte de a pleca la petrecere, puteți încerca să aplicați un spray de fixare care ar trebui să ofere mai multă rezistență machiajului. Acesta este un produs cosmetic incredibil de ușor de folosit, care învăluie fața într-un abur delicat. Pulverizatorul facilitează aplicarea, este foarte convenabil. Spray-ul fixativ facilitează îmbinarea cosmeticelor colorate și prelungește durata de viață a fiecăruia dintre acestea.
  4. Fixativ de machiaj – cea mai puternică armă este, cu siguranță, fixativul de machiaj. Unele persoane îl mai numesc și spray facial. Pulverizat, acesta aderă la nivelul tenului și creează un strat invizibil, făcând întregul machiaj rezistent la apă. 

Metodele mele de a oferi rezistență machiajului

Nicio grijă, nu trebuie să folosiți niciuna dintre aceste metode de fixare a machiajului! Există o mulțime de metode care vă pot ajuta să vă mențineți machiajul impecabil pentru mult timp. Iată care sunt tructurile mele pentru un machiaj maxim de rezistent care rămâne neschimbat întreaga noapte.

Îngrijirea de dinaintea petrecerii

Încerc întotdeauna să sublinez cât mai mult asta: rezistența machiajului depinde de condiția pielii.

Este destul de evident. Dacă pielea nu este bine hidratată, veți observa fie mici zone de piele uscată care se cojesc sau care devin prea grase, deci niciun tip de machiaj nu va face o schimbare pentru ca un astfel de ten să arate bine. Ei bine, cel puțin la început…

Prin urmare, cu o noapte înainte de petrecere, aveți mai multă grijă de tenul dumneavoastră. În primul rând, curățați bine fața și aplicați un peeling granulat sau enzimatic. Odată ce ați eliminat celulele moarte ale pielii, este timpul pentru o nutriție profundă. Desigur, cea ai bună în acest caz este masca hidratantă, dar puteți opta și pentru un ser. Este esențial să oferiți pielii un surplus de vitamine pentru a deveni mai frumoasă, mai netedă și mai uniformă dimineața.

Pregătirea tenului pentru machiaj

Dacă nu aveți o bază de machiaj, alegeți un alt produs. Ce anume, în special? Există multe alternative, dar cel mai frecvent, optez pentru:

  • gel natural de aloe
  • crema hidratantă preferată
  • un ulei ușor, de ex. de migdale

Exact ca baza de machiaj, fiecare dintre soluțiile recomandate oferă pielii netezime, finețe și hidatare, astfel încât machiajul rezistă mai bine și rămâne neschimbat mai mult timp. Și asta este exact de dorim, nu-i așa?

Tehnica potrivită de aplicare a machiajului

Știți care este tehnica potrivită de aplicare care, de asemenea, are un impact asupra rezistenței machiajului? Cum să aplicăm corect machiajul?

Cel mai important este să aplicăm machiajul cu ajutorul accesoriilor potrivite. În machiajul de zi cu zi, nu avem suficient timp, ne folosim degetele pentru a aplica cosmeticele colorate, dar în alte situații nu este recomandat. Dacă vă pregătiți pentru o petrecere și doriți un machiaj care să rămână impecabil cât mai mult timp, utilizați pensule și bureți speciali. Nu întindeți, ci tapotați produsele la nivelul tenului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa-ti placa si

Aici puteți găsi articolele asociate cu postarea pe care ați citit-o recent.