Sfaturi pentru îngrijirea naturală a corpului

Sfaturi pentru îngrijirea naturală a corpului

Hei, fetelor!

Astăzi, vă voi dezvălui trucurile mele preferate de îngrijire a corpului. Iubesc produsele cosmetice naturale, disponibile în farmacii sau online. De asemenea, folosesc alimente pentru a crea o mulţime de produse cosmetice DYI. Dacă şi dumneavoastră folosiţi acest tip de îngrijire pentru înfrumuseţare, citiţi mai departe!

Îngrijirea corpului Vara vs Iarna

Îngrijirea corpului vara este diferită de cea din timpul iernii. Vara, folosesc numeroase produse cosmetice de protecţie, de hidratare şi de tonifiere. Îmi protejez pielea de razele soarelui, de apa sărată a mării şi de vântul uscat. M-am confruntat cu pete pigmentare şi arsuri solare mult timp. De aceea, aplic loţiuni cu SPF sau ulei pe pielea corpului. Gelurile calmante cu aloe vera sunt utile atunci când pielea este iritată, în timp ce uleiul de seminţe de morcov ajută la menţinerea bronzului pentru un timp îndelungat.

Iarna, folosesc produse complet diferite. Pielea mea devine uscată, aspră şi ternă sub straturile groase de îmbrăcăminte. Pentru a preveni acest lucru, aplic unturi şi balsamuri hidratante după fiecare duş. Utilizez produse cu granulaţie fină pentru a exfolia pielea călcâielor, aplic o cremă bogată şi port apoi ciorapi. Vă recomand produse îmbogăţite cu ulei de trandafir, unt Karite şi unt de Shea, vitamina E şi ceară de albine.

Masaj corporal de tonifiere & hidratare

Iubesc masajele. Acestea conferă fermitate, radianţă şi hidratare pielii. Masajele mă ajută să mă relaxez şi să adorm. Pentru tratament, folosesc uleiuri cu aromă delicată. Preferatele mele – uleiul de trandafir, uleiul de crin alb şi uleiul de violete. Peeling-ul este un alt tip de masaj; îl efectuez de două sau trei ori pe săptămână. Prepar produse de exfoliere utilizând zahăr, miere şi suc de lămâie (câteodată îl înlocuiesc cu uleiuri esenţiale). Exfoliantul este minunat pentru netezirea pielii, pentru îmbunătăţirea circulaţiei sanguine, pentru eliminarea petelor pigmentare şi pentru curăţarea pielii corporale.

Dieta şi condiţia pielii

Conform zicalei ‘eşti ceea ce consumi’. Alimentele consumate au un impact imens asupra condiţiei şi aspectului pielii. Produsele eficiente pentru îngrijirea pielii corpului includ apă, sucuri proaspete, ulei de seminţe de in, nuci, fructe şi legume proaspete, alimente bogate în vitamine şi micronutrienţi. Se recomandă evitarea alimentelor procesate – sare, zahăr alb, dulciuri, fast food, cafea, ceai negru şi alcool.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa-ti placa si

Aici puteți găsi articolele asociate cu postarea pe care ați citit-o recent.