Înainte de aplicarea machiajului… Ce trebuie să știți despre fondul de ten?

Bună!

Iluminator, fard de ochi, ruj, rimel… Nu sunt produsele cosmetice care fac machiajul. Cel mai important este fondul de ten deoarece oferă baza celorlalte produse de frumusețe și ajută la obținerea efectului dorit. Dacă doriți să aplicați machiajul în mod corect și să știți cum se folosește fondul de ten în mod corespunzător, continuați să citiți următorul articol. Veți găsi răspunsurile la aceste întrebări într-o clipă.

Puterea de acoperire și consistența produsului

Cum să verificați ce consistență și ce putere de acoperire are un produs? Puterea de acoperire poate fi verificată prin aplicarea cosmeticului pe încheietură deoarece această zonă a corpului prezintă vene vizibile și pielea care o acoperă este cea mai pală. Dacă fondul de ten reușește să camufleze această zonă de prima dată, înseamnă că produsul are o capacitate ridicată de acoperire. În cazul în care venele sunt vizibile prin piele, chiar și la al doilea strat aplicat, aceasta înseamnă că tocmai ați testat un fond de ten transparent. Cum verificăm consistența? Distribuiți fondul de ten în palme, mai exact, în zona unde încep degetele mari. Și nu în ultimul rând, nuanța fondului de ten trebuie verificată aplicând produsul la nivelul tenului. Puteți alege fruntea, obrajii și linia dintre maxilar și zona gâtului pentru a verifica dacă un anumit produs cosmetic se potrivește nuanței tenului dumneavoastră.

De unde apar problemele de potrivire a nuanței fondului de ten?

Problema care apare atunci când alegem fondul de ten potrivit este cauzată de numărul mare de nuanțe disponibile, precum și de dificultățile în definirea tipului și tonului tenului. Unele produse sunt fie prea deschise, fie prea închise, altele prezintă subtonuri prea intense sau prea estompate de galben/roz. Îm acest caz, achiziționarea a două fonduri de ten poate fi o soluție bună. Acestea pot fi combinate pentru a obține nuanța potrivită. În plus, atunci când alegem un fond de ten, imperfecțiunile tenului trebuie, de asemenea, luate în considerare. Decolorările, capilarele dilatate, petele, cearcănele – astfel de imperfecțiuni trebuie acoperite fie cu un fond de ten medicinal, fie cu un fond de ten de corectare a culorii.

Cum se potrivește fondul de ten?

Cea mai importantă regulă este de a potrivi fondul de ten cu tipul și nuanța tenului în loc de a urma recomandările prietenelor. De ce este esențial? Deoarece prinetenele pot avea o nuanță de ten complet diferită și pot urma o rutină de înfrumusețare diferită, iar pielea poate reacționa diferit la diferite condiții externe. De aceea, pentru a alege fondul de ten potrivit, este necesar să urmați regulile menționate mai sus. Testați, încercați, jucați-vă cu nuanțele și mărcile până găsiți produsul perfect. Dacă totuși nu puteți potrivi fondul de ten cu nuanța tenului dumneavoastră, solicitați ajutorul unui specialist. Puteți, de asemenea, solicita o sesiune de machiaj de încercare.

Eficiența machiajului și problemele de aplicare

Ce calități sugerează că un anumit fond de ten este eficient? Dacă doar o cantitate mică de fond de ten este suficientă pentru a uniformiza nuanța tenului, aceasta înseamnă că machiajul dumneavoastră este bine aplicat. Totuși, câteodată se întâmplă ca în ciuda aplicării corecte a produselor cosmetice, fondul să ten să se scurgă și să lase pete la nivelul tenului. Motivul? Fondul de ten nu a fost ales corespunzător, în funcție de tipul tenului.

Este recomandată aplicarea unor creme bogate pentru a trata tipul de ten gras deoarece fără acestea, o pudră de calitate superioară nu are nicio putere. Pielea va luci în mod necontrolat, iar produsul cosmetic se va scurge de pe față mai devreme sau mai târziu. Un caz similar este atunci când procedura de îndepărtare a machiajului nu este efectuată adecvat. Mai exact, dacă nu aplicați un toner facial după îndepărtarea produselor cosmetice colorate, machiajul aplicat dimineața nu va fi rezistent.

În cazul tenului uscat, este dificil de obținut un machiaj impecabil. Zonele de piele uscată sunt ușor de observat, pudra nu rezistă, epiderma este frecvent iritată sau devine și mai deshidratată. De ce se întâmplă acest lucru? Pielea nu a fost hidratată 100% sau nu a fost îngrijită corespunzător. Un alt motiv poate fi: alimentația săracă în vitamine și minerale, factori extreni agresivi, aplicarea produselor care nu fac parte din aceeași linie cosmetică, păstrarea produselor de frumusețe în condiții deficitare. În plus, dacă doriți să cumpărați un fond de ten pentru ten uscat, încercați mai întâi o cremă eficientă de hidratare. Nu uitați să efectuați un epidermotest. Aplicați o cantitate mică de produs cosmetic în zona din spatele urechii și așteptați 24-48 de ore. Dacă nu apar reacții alergice, puteți aplica fără ezitări crema respectivă înainte de aplicarea fondului de ten.

Acum știți cum să folosiți un fond de ten?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa-ti placa si

Aici puteți găsi articolele asociate cu postarea pe care ați citit-o recent.