Fondul de ten își schimbă nuanța și se scurge? Aflați cauzele și metodele de prevenire

Bună!

Depuneți mult efort pentru a obține un aspect imepcabil și doriți ca machiajul să arate perfect în fiecare zi? Sigur că da. Totuși, atunci când aplicați machiajul, se pare că tenul nu este la fel de frumos precum ați crezut că va fi. În plus, cosmeticele de îngrijire a tenului nu își îndeplinesc scopul, iar culoarea cosmeticelor folosite se dovedesc a fi de calitate îndoielnică. Fondul de ten se scurge, își schimbă nuanța și nu oferă acoperire suficientă? Continuați să citiți articolul pentru a afla cum să opriți acest coșmar și cum să vă bucurați de un ten impecabil. 

1. Fond de ten care se strânge

Dacă aveți ten gras sau mixt, iar glandele sebacee funcționează prea intens, atunci este foarte posibil ca machiajul să se scurgă de pe față în mijlocul zilei. Cel vinovat în acest caz este sebumul care cauzează strângerea fondului de ten, pielea devenind astfel lucioasă, iar imperfecțiunile vizibile. Prin urmare, dacă doriți un fond de ten mai rezistent, aplicați o cremă hidratantă cu formulă ușoară și, de-a lungul zilei, folosiți șervețele absorbante. În același timp, rețineți că nici tenul gras, nici cel mixt nu trebuie să fie excesiv de uscat, aceasta putând înrăutăți și mai mult condiția pielii. În principiu, pentru a curăța și elimina celulele moarte ale epidermei, puteți alege produse cosmetice concepute special pentru piele sensibilă, cu acțiune delicată și compoziție alcătuită din substanțe naturale.

2. Fondul de ten se scurge

Scurgerea fondului de ten este una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă femeile. De ce se întâmplă? Probabil că produsul cosmetic a fost aplicat la nivelul unui ten uscat sau s-a strâns în liniile fine și alte cute ale pielii. Dacă fondul de ten se scurge, singura soluție este aplicarea regulată a produselor de exfolirere, hidratarea și redarea supleții pielii. Prin urmare, optați pentru spray-uri faciale, ape termale, măști și produse care conțin particule abrazive, care se potrivesc tipului dumneavoastră de ten.

3. Mască doar la teatru

Efectul de mască este o greșeală de machiaj frecventă în rândul multor femei. Motivul? Stratul prea gros de fond de ten combinat cu o aplicare neîndemânatică. Pentru a distribui produsul cosmetic uniform, trebuie să folosiți pensulele și bureții potriviți. Ustensilele profesionale sunt mult mai bune pentru aplicarea produselor de frumusețe la nivelul pielii și nu lasă pete sau semne inestetice. În plus, aplicarea fondului de ten în zona gâtului, liniei părului și sprâncenelor este, de asemenea, esențială. Pentru a preveni efectul de mască, asigurați-vă că nuanța fondului de ten pe care doriți să o aplicați este potrivită cu cea a tenului.

4. Fondul de ten se oxidează

Tenul dumneavoastră are tendința de a deveni mai închis la culoare sau ușor portocaliu în unele zone? Dacă vi se întâmplă acest lucru, aceasta înseamnă că fondul de ten se oxidează și își pierde adevărata nuanță. Motivul? Nu ați aplicat o pudră de fixare la terminarea machiajului. În plus, oxidarea este, de asemenea, facilitată de schimbările în pH-ul pielii. Pentru a preveni această problemă, curățați tenul cu un toner fie dimineața, fie înainte de aplicarea machiajului.

5. Cremă vs. fond de ten

Se poate întâmpla, de asemenea, să aplicați o cremă facială nepotrivită sau să aplicați un strat prea gros. Astfel, la nivelul tenului se formează un strat uleios care împiedică aplicarea precisă a machiajului. În consecință, cosmeticele colorate capătă un aspect neuniform. Prin urmare, înainte de aplicarea machiajului, îngrijiți-vă pielea în mod corect. Nu trebuie să aplicați o cantitate mare de cremă facială. Rețineți doar să aplicați crema facială corect și să așteptați câteva minute pentru ca produsul să se absoarbă în piele. Doar apoi puteți aplica machiajul, asigurându-vă astfel că acesta nu va căpăta un aspect inestetic în scurt timp.

6. Fondul de ten nu se potrivește cu nuanța bazei de machiaj

Aplicarea bazei de machiaj ar trebui să respecte aceleași reguli precum aplicarea cremei. Mai exact, pentru a fixa machiajul, este necesar să aplicați o cantitate mică. Desigur, înainte de aplicarea fondului de ten, este necesar să așteptați un timp pentru a permite absorbția completă a produsului și uscarea pielii. În caz contrar, cometicele colorate vor aluneca pe piele și nu veți obține un machiaj rezistent.

7. Fondul de ten și lumina potrivită

Multe femei au tendința de aplica machiajul fără o lumină corespunzătoare. De obicei, aplică machiajul în baie, unde singura sursă de lumin este cea artificială. Regula este următoarea: aplicați machiajul utilizând aceeași sursă de lumină precum cea în care urmează să vă petreceți ziua. Mergeți la o petrecere în aer liber? Aplicați machiajul lângă fereastră. Dacă evenimentul la care mergeți este organizat în interior, puteți aplica un machiaj frumos oriunde. Totuși, asigurați-vă cu încăperea este bine luminată.

Dacă și voi vă confruntați cu probleme similare la aplicarea fondului de ten, lăsați un comentariu. Poate va fi mai ușor să găsim o soluție împreună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa-ti placa si

Aici puteți găsi articolele asociate cu postarea pe care ați citit-o recent.