Prietena mea: pudra pulbere. Știți care este cea mai bună metodă de aplicare?

Orice femeie trebuie să-și pudreze nasul din când în când, indiferent dacă preferă un machiaj mai subtil sau mai strident. Eu, de obicei, folosesc o pudră pulbere și este important de știut cum se aplică corect pentru a obține cele mai bune efecte.

Știați că pudra pulbere a apărut în trusa de machiaj a femeilor înaintea fondului de ten? Înainte ca primele fonduri de ten să apară, doamnele utilizau pudră pentru a-și înfrumuseța tenul. În orice caz, pudrele aveau o mulțime de neajunsuri, se cojeau și se estompau rapid. Apoi, cineva a venit cu ideea de a amesteca pudra uscată cu ceva umed (apă, ulei, cremă) și de a crea o formulă cremoasă de înfrumusețare. Astfel a apărut primul fond de ten.

În prezent, fondul de ten și pudra sunt două produse complet diferite de care nu mă pot lipsa în rutina de machiaj. Chiar dacă pudra reprezintă baza tuturor produselor, o folosim la sfârșit – pentru fixare, netezire, matifiere.

Tipuri de pudră

Nu avem foarte multe opțiuni în ceea ce privește pudra facială. Există două opțiuni, iar ultima este preferata mea.

  1. Pudra compactă
  2. Pudra pulbere

Evident, această clasificare se concetrează pe formă. Totuși, trebuie să rețineți că pudrele pot avea diferite culori (translucide sau pigmentate) sau compoziții (de minerale, bambus, orez).

Pudra pulbere – preferata mea

Pudra pulbere este alegerea mea în ambele cazuri. O dată sau de două ori s-a întâmplat să cumpăr o pudră compactă, și îmi doresc să nu o fi făcut. Îmi place pudra pulbere deoarece are o formulă ușoară, cantitatea folosită este ușor de controlat și, în plus, este o plăcere la aplicare cu iubitele mele pensule pufoase. Atingerea feței cu acestea în timpul aplicării este foarte plăcută și relaxantă.

CUM SE APLICĂ PUDRA PULBERE?

Puteți aplica ușor o cantitate prea mare. Cele care au folosit deja pudră pulbere știu că o aplicare incorectă înseamnă ten strâns și pete inestetice. Cum se aplică pudra pulbere pentru a obține efectul dorit de ten neted, mat, cu aspect natural?

1. Aplicați pudra pulbere local

Acoperirea întregii fețe cu pudră nu este o idee bună. Nu multe persoane știu că pudra pulbere poate fi aplicată doar pe anumite zone ale feței. Exact ca bronzantul sau iluminatorul. Deoarece pudra vizează matifiecarea tenului și absorbția excesului de sebum, o puteți aplica, în special, la nivelul zonei T.

2. Respectați regula ”mai puțin înseamnă mai mult”

Calitatea contează, nu cantitatea, prin urmare, nu aplicați pudra pulbere în exces. Aplicarea în exces este un mod facil de a obține un ten strâns și un aspect nefiresc. Excesul de pudră pulbere are tendința de a se fixa în cutele pielii, intensificând liniile feței și dându-ne un aspect îmbătrânit. Nu vrem asta, corect? Recomand aplicarea unei cantități mici de pudră pulbere și eliminarea excesului prin îndepărtarea produsului de pe pensulă.

3. Încercați diferite aplicatoare de machiaj

Aplicarea pudrei pulbere cu un aplicator complementar este o greșeală frecventă. Vine cu produsul, deci ar trebui să ofere cele mai bune efecte… Înțeleg asta, dar nu este așa în realitate. O pensulă mare cu peri deși este cea mai bună alegere când aplicăm pudră pulbere. De ce pufurile nu sunt indicate? Deoarece pudra ajunge între peri și rămâne acolo. De aceea, alegeți pensule cu peri groși. Pe de altă parte, trebuie să vă limitați la un singur aplicator. De exemplu, folosiți o pensulă de fard de ochi pentru a aplica produsul în zonele greu accesibile, care necesită mai multă precizie.

4. Nu se masează în piele, ci se tapotează

Modul de plicare a pudrei afectează, de asemenea, rezultatul. Regula de bază este să aplicăm pudra delicat, prin tapotare, nu prin masarea în piele. Utilizarea mișcărilor circulare este eficientă atunci când dorim să îndepărtăm excesul, nu când aplicăm produsul. Știu din experiență că aplicarea prin tapotare oferă un efect mai rezistent și mai natural.

5. Încercați diferite tehnici de aplicare a pudrei pulbere

Nu știam că pudra pulbere poate fi folosită și pentru altceva în afară de fixarea machiajului. O puteți aplica în zona grasă T pentru a obține un efect de matifiere. De asemenea, încercați să o aplicați sub ochi pentru a camufla greșelile de machiaj, de exemplu, pătarea obrajilor cu fard de ochi.

6. Înainte de a desface ambalajul…

… scuturați produsul un pic. Astfel, veți agita produsul pentru a deveni mai fin și mai ușor de aplicat. Datorită sitei cu care sunt echipate majoritatea pudrelor, nu veți vărsa produsul și veți avea cantitatea potrivită de produs.

Sper că pudrele pulbere nu mai ascund niciun secret datorită acestor sfaturi! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa-ti placa si

Aici puteți găsi articolele asociate cu postarea pe care ați citit-o recent.