Este acest ingredient dăunător? Dacă aveţi pielea sensibilă, cunoaşteţi deja răspunsul

Bună ziua!

Elimină eficient sebumul şi machiajul. Este ingredientul din compoziţia a numeroase produse de curăţare a corpului şi face multă spumă. Probabil credeţi că este vorba despre un produs natural minunat şi eficient. Îmi pare rău… este vorba despre renumitul SLS. Este, într-adevăr, dăunător? Persoanele cu piele sensibilă au simţit în repetate rânduri efectele sale nefavorabile.

Ce înseamnă SLS?

Abrevierea este cunoscută tuturor fetelor. Lauril Sulfatul de Sodiu este un detergent care elimină grăsimea de pe orice tip de suprafaţa. Elimina excesul de sebum de la nivelul scalpului şi petele de ulei de pe aragaz. Da, este adevărat. SLS poate elimina toate tipurile de grăsime şi este inclus în numeroase produse de curăţare. Pe lângă produse cosmetice, acesta poate fi găsit în produse de curăţat pentru bucătărie şi baie. Dacă utilizaţi SLS zilnic şi în cantităţi mari, acesta poate cauza iritaţii ale pielii şi rărirea părului. SLS poate afecta inima, ficatul şi rinichii.

Există o concentraţie sigură de SLS?

Este SLS dăunător pentru piele? S-a dovedit că &ndash nu este. Toxicitatea depinde de concentraţia de Lauril Sulfatul de Sodiu. Aceasta nu poate depăşi 1% pentru o utilizare sigură. Păcat că atinge 30% în unele produse de frumuseţe. Aceasta este o doză mortală pentru flora bacteriană. În mod interesant. temperatura apei este, de asemenea, importantă atunci când utilizăm produse cu conţinut de SLS. Cu cât temperatura este mai ridicată, cu atât creşte riscul de iritaţii. De aceea, mulţi bloggeri recomandă spălarea corpului şi a părului cu apă călduţă.

Cine poate şi cine nu ar trebui să folosească SLS?

Nu se recomandă utilizarea produselor cosmetice cu conţinut de SLS de către persoanele alergice sau cele cu piele sensibilă. Motivul? Iritaţiile vor apărea imediat la nivelul pielii; bariera lipidică va fi deteriorată. În orice caz, nu toată lumea este alergică la SLS. Substanţa nu va afecta pielea normală. Din păcate, poate intensifica apariţia episoadelor aceneice în cazul pielii grase şi mixte.

Dispari, SLS!

Dacă SLS nu stă la suprafaţa pielii pentru mult timp, nu ezitaţi să o utilizaţi. Reţineţi un singur aspect. Fiecare produs cosmetic care conţine SLS trebuie clătit bine de pe suprafaţa pielii. Nu utilizaţi apă caldă! Cu cât este îndepăratat de pe piele mai repede, cu atât mai bine. Faceţi un duş lung. Pielea dumneavoastră va avea multe beneficii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa-ti placa si

Aici puteți găsi articolele asociate cu postarea pe care ați citit-o recent.