Secretele dezvăluite ale argilelor cosmetice. Cum funcționează și cum le folosiți pentru a vă bucura de păr și piele frumoase?

ARGILE COSMETICE: UTILIZATE DE MULT TIMP ÎN ÎNGRIJIREA CORPULUI ȘI A PIELEI. TREBUIE SĂ LE APLICĂM ȘI PE PĂR?

Astăzi vă ofer un articol ce aparține categoriei „Sfaturi de Frumusețe Naturală” – și este în legătură cu argilele cosmetice. Adevărul este că aceștia sunt primii mei pași în utilizarea argilelor cosmetice. Încă învăț despre puterea lor, dar cu toate acestea, doresc să vă împărtășesc ceea ce am reușit să descopăr până acum. Poate că și voi veți fi surprinși de multitudinea de utilizări oferite de argile cosmetice, așa cum am fost și eu.

Ce sunt argile cosmetice?

Voi începe cu cea mai importantă întrebare: Ce sunt argilele? Știm deja – mai mult sau mai puțin – cum arată, dar puțini știu ce sunt ele cu adevărat. Nămol praf? Ei bine, se pare că argile cosmetice nu sunt altceva decât minerale naturale. În majoritatea cazurilor, sunt sub formă de pulbere, dar combinate cu apă sau distilat pe bază de plante devin un fel de pulpă noroioasă care se întărește destul de rapid.

Ce conțin?

Totul depinde de tipul de argilă aleasă. Constituenții săi chimici depind de locul din care a fost extras și de tipul său, totuși – indiferent de tip – va avea întotdeauna o concentrație mai mare sau mai mică de micro și macro elemente. Printre elementele pe care le puteți găsi se numără: potasiu, magneziu, fier, zinc, seleniu, calciu, fosfor și multe altele. Toate argilele cosmetice sunt bine tolerate de piele.

Cele mai comune tipuri de argile cosmetice

 • Argila albă este ideală pentru tratarea tipurilor de piele uscată, delicată și matură, pentru că este capabilă să curețe, să netezească și să hrănească pielea; argila albă îmbunătățește fluxul sanguin și stimulează procesele de auto-reînnoire a pielii.
 • Argila roșie este potrivită pentru tratamentul unei fețe obosite, de tip mixt spre gras; poate fi utilizată și pentru acneea rozacee și varice, deoarece regenerează în mod eficient, accelerează procesele de vindecare a rănilor și îmbunătățește fluxul sanguin.
 • Argila verde este cea mai puternică dintre toate argilele cosmetice, aceasta dezinfectând perfect pielea, în timp ce curăță, reduce iritațiile, echilibrează pH-ul pielii și tonifică; are un efect regenerant; argila verde este cunoscută și pentru reducerea celulitei și a vergeturilor.
 • Argila roz este potrivită pentru pielea sensibilă, iritată și problematică (cum ar fi cea afectată de acnee, cicatrici, decolorări), deci este foarte bună pentru a curăța pielea, pentru calmarea iritațiilor și încurajarea proceselor de auto-reînnoire a pielii.
 • Argila galbenă este recomandată pentru îngrijirea tenului obosit, mixt și gras, pentru a restabili echilibrul, a ușura, a calma, a hrăni și a îmbunătăți aspectul general al pielii.
 • Argila albastră este cea mai bună opțiune pentru pielea uscată, delicată și sensibilă, mai ales pentru pielea decolorată și cu puncte negre; argila albastră prezintă proprietăți regenerante și de întărire a pielii; este și foarte hrănitor.

Care sunt beneficiile utilizării argilelor cosmetice?

În ciuda faptului că produc diferite diverse, toate argilele cosmetice au câteva proprietăți general caracteristice, precum:

 • absorb foarte bine impuritățile
 • sunt recunoscute ca fiind substanțe detoxifiante
 • îmbunătesc circulația sângelui
 • pot calma iritațiile
 • hrănesc pielea
 • favorizează procesele de auto-regenerare a pielii
 • vă lasă pielea fermă și curată

Aplicarea argilelor cosmetice: corp, față, păr

La ce puteți folosi argila cosmetică?

Argile cosmetice sunt utilizate de obicei în curățarea pielii – ca ingredient principal adăugat măștilor de față și exfoliantelor. Argilele cosmetice se combină bine cu distilate din plante, uleiuri naturale și alte ingrediente utilizate pe scară largă, ce constituie produse de înfrumusețare preparate în casă (de exemplu, acid hialuronic, glicerină, gel de aloe, picături de vitamine). Le puteți aplica și direct pe corp, mai ales pe zonele afectate sau expuse la celulită și acnee.

Știu și faptul că argilele cosmetice sunt perfect potrivite pentru a fi aplicate pe păr, dar rareori aud pe cineva să facă acest lucru. În orice caz, le puteți aplica pe toată lungimea părului și în combinație cu un ulei natural, le puteți masa pe scalp. Argila cosmetică vă va curățe pielea, va calma iritațiile și va elimina mătreața. În plus față de aceste aspecte, puteți observa chiar și o creștere mai accelerată a părului.

Argile cosmetice sau produse de înfrumusețare ce conțin argile cosmetice?

Ce să alegeți: argile cosmetice pure sau produse cumpărate din comerț ce conțin argile? Ei bine, aceasta este o alegere strict personală. Eu v-aș recomanda să încercați cosmeticele obișnuite la început, deoarece acestea sunt mai ușor de aplicat și nu necesită mult timp pentru a prepara produsul în sine. Prin urmare, odată ce ați dezvoltat gustul pentru argile, puteți începe să le utilizați și în forma lor pură.

Masca mea preferată de față cu argilă cosmetică

ORIGINS Original Skin Retexturing Mask with Rose Clay – o mască într-un tub ce conține o porțiune uriașă de argilă roz. În afară de argilă, acest produs conține și extract de salcie, de alge, destul de multe uleiuri esențiale, dar și esteri de jojoba cu proprietăți de exfoliere a pielii. Iubesc mirosul și consistența produsului, ușor de aplicat. Îmi place și faptul că tot ce trebuie făcut este ca produsul să stea pe față timp de 10 minute și apoi să-l masați ușor și să clătiți. Efectele sunt vizibile imediat după curățare. Pielea devine strălucitoare, netedă și sănătoasă. Un aspect important este faptul că acest produs este eficient, dar dacă doriți să îl cumpărați, din păcate trebuie să cheltuiți o mică avere pe el.

Masca mea preferată de păr cu argilă cosmetică

L’Oreal Extraordinary CLAY MASK Pre-Shampoo Treatment pentru tratarea vârfurilor. Din păcate, acest produs nu este disponibil în toate țările. Chiar și așa, are o frumoasă culoare bleumarin și lasă părul perfect curat și condiționat cu un singur pas. Chiar îmi place această mască de păr, deși este destul de ineficientă. Trebuie să folosesc o cantitate destul de mare pentru a-mi trata părul, ceea ce înseamnă că un singur produs durează doar de 3-4 ori. L’Oreal, poate vrei să îmi dai un pachet mai mare, ce zici?

Și aici voi încheia postarea mea. Sper că am reușit să vă ofer multe informații prețioase și nu veți fi surprinși de efectele argilelor cosmetice, de modul de aplicare a acestora sau de orice alt lucru legat de aceste produse de înfrumusețare naturale. Și în mod natural, vă rog să mă anunțați dacă aveți întrebări!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa-ti placa si

Aici puteți găsi articolele asociate cu postarea pe care ați citit-o recent.