Cum îmi mențin mâinile frumoase? Rutina mea zilnică de îngrijire a mâinilor

Mâinile realizează milioane de activități pe parcursul unei zile. Deși sunt obișnuite să lucreze, pielea mâinilor este delicată și necesită un tip corect de îngrijire. Rutina zilnică de îngrijire a mâinilor trebuie să respecte procesele naturale de îmbătrânire, pe care pielea începe să le experimenteze după vărsta de 30 de ani. Cum puteți netezi pielea mâinilor și cum le puteți preveni îmbătrânirea?

Ce cremă de mâini să alegeți?

Mâinile aspre și uscate au nevoie de cremă cu uree, glicerină și sorbitol, ce atașează apa de suprafața mâinii. Preparatele cu vitamina E, retinol, acid hialuronic și colagen întăresc pielea și au un efect anti-îmbătrânire. Pantenolul, lanolina și calciul calmează iritațiile și ajută la vindecarea dermatitei atopice sau a altor afecțiuni similare ale pielii.

Chiar și așa, folosită de una singură, crema de mâini nu poate lucra suficient de mult. O cremă ușoară și hidratantă este esențială pe timpul verii, iar una bogată și protectoare va fi de neînlocuit iarna.

Cum ne netezim pielea mâinii?

Pentru a lumina și netezi mâinile, aplic un scrub pe bază de sare o dată pe săptămână. Combin o lingură de sare cu o lingură de ulei de măsline. Frec apoi scrubul făcut în casă de mână până când sarea se topește. După aceea, mă spăl pe mâini și le frec cu un suc de lămâie amestecat cu apă (proporții 1:1). La final, îmi usuc mâinile cu un prosop și finalizez cu o cremă hidratantă. În opinia mea, exfoliantul pentru mâini cu sare este extrem de eficient deoarece sarea este responsabilă pentru netezirea și îmbunătățirea supleței pielii. Acizii fructați pe care îi oferă sucul de lămâie sunt capabili să lumineze toate decolorările pielii.

Cum poți previne îmbătrânirea mâinilor?

Palma mâinii are pielea mai groasă și prezintă mulți ceptori. Partea dorsală este prevăzută cu un strat subțire de piele, este mai delicată și aproape complet lipsită de țesut subcutanat. Dacă mâinile nu ar fi fost construite în acest fel, nici nu am putea să strângem degetele sau să facem mișcări precise cu mâinile. Țesutul subcutanat aproape absent – construit în principal dintr-un țesut gras – este responsabil pentru îmbătrânirea accelerată a mâinilor. După cum am menționat mai devreme, primele semne ale îmbătrânirii devin vizibile atunci când avem aproximativ 30 de ani. Deși acesta este un proces complet natural, îl putem întârzia. Pentru a realiza acest lucru, căutați creme care să ofere protecție și umiditate.

Cum am grijă de mâini?

În primul rând, aplic mereu un balsam de unghii înainte de a începe să fac treburile casnice sau înainte de a aplica vreun scrub. Folosesc apoi o cremă bogată și o frec în piele. Practic, ar trebui să vă recomand o cremă bio de tip mănușă, deoarece aceasta este capabilă să creeze un fel de film de protecție insensibil ce blochează impuritățile și alți agenți nocivi să ajungă la piele. Începe să funcționeze la 2 minute după aplicarea pe mâini. Apoi, aș folosi mănuși de latex, dar, din moment ce am alergie la latex, folosesc mănuși de cauciuc cu un strat suplimentar de bumbac în interior.

Acum încep să fac curat prin casă 🙂 Ce fac după ce termin? Mă spăl pe mâini, dar nu în apă fierbinte, deoarece aceasta deshidratează epiderma – temperatura apei nu trebuie să depășească 20 de grade Celsius. Îmi usuc apoi mâinile cu un prosop – fără să îl frec de piele. Nu trebuie să omiteți pielea dintre degete. În final, folosiți o cremă de mâini și unghii.

Care sunt modalitățile voastre de a vă menține mâinile îngrijite? Care sunt produsele de îngrijire a mâinilor care vă plac? Aștept comentariile voastre!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa-ti placa si

Aici puteți găsi articolele asociate cu postarea pe care ați citit-o recent.