Îngrijirea feței pe timp de noapte? Iată cum ar trebui făcută

Noaptea este momentul în care pielea își desfășoară intens procesele de autoregenerare. Ce produse de înfrumusețare ar trebui folosite înainte de culcare și ce ingrediente ar trebui acestea să conțină? Cum ar trebui să arate rutina de îngrijire a pielii pe timp de noapte? Iată sfaturile mele în ceea ce privește îngrijirea pielii pentru noapte.

Ce produse de înfrumusețare ar trebui aplicate înainte de culcare?

Produsele de înfrumusețare pentru îngrijirea de noapte sunt bogate în substanțe regenerante și hrănitoare, deoarece pielea funcționează cel mai intens în timpul nopții. În timp ce noi dormim, pielea se folosește de aceste produse într-un mod mai eficient decât ar face-o în timpul zilei.

Ce trebuie să conțină produsele de îngrijire a pielii pe timp de noapte?

O parte esențială a îngrijirii pielii pe timp de noapte sunt cremele de față. Mai jos veți găsi o listă de ingrediente ce ar trebui să se afle într-un astfel de produs:

  • retinol – regenerează epiderma și reduce ridurile
  • acizi din fructe – elimină decolorările, măresc nivelul de colagen și elastină din piele și desfundă porii pielii
  • Coenzima Q10 – combate radicalii liberi și face pielea mai suplă
  • substanțe infuzate cu oxigen – cresc rata metabolică și îmbunătățesc pielea fumătorilor
  • vitamina E – combate radicalii liberi
  • vitamina C – accelerează sinteza celulară

Cum ar trebui să arate rutina de îngrijire a pielii pe timp de noapte?

Un aspect crucial este aplicarea produselor cosmetice potrivite, dar aceasta nu este singura regulă de care ar trebui să țineți cont. De fapt, ar trebui să faceți următoarele:

Îndepărtați machiajul

Îndepărtarea produselor cosmetice înainte de culcare este nucleul unei rutine de îngrijire a pielii pe timp de noapte. Al meu începe cu demachierea feței – inclusiv a ochilor – cu loțiune/lapte. Elimin apoi și restul impurităților cu ajutorul unei loțiuni micelare ce răspunde nevoilor pielii mele. Dacă nu îndepărtați machiajul, să nu vă surprindă dacă pielea devine obosită și pătată curând. Persoanele ce au o piele extrem de sensibilă și cu tendințe alergice ar trebui să folosească o mănușă specială ce îndepărtează machiajul. Aceasta trebuie umezită cu apă pentru a îndepărta produsele de machiaj. Un alt avantaj al unei astfel de mănuși este ca poate fi folosită de mai multe ori. Păstrați-o curată, spălând-o cu apă călduță și săpun.

Dormiți pe două perne

Trebuie doar să vă mențineți capul puțin ridicat, pentru a ajuta limfa să coboare de-a lungul corpului, în loc să se acumuleze sub ochi și pe față.

Potriviți-vă perna cu tipul de piele

Dacă aveți pielea sensibilă și uscată, o față de pernă din mătase sau din satin vă va ajuta să evitați cutele pielii. Cu o față de pernă din mătase veți putea preveni și încurcarea părului. Dacă aveți tenului gras, ar trebui să optați pentru o pernă de bumbac, capabilă să absoarbă excesul de sebum. Un aspect ce merită menționat este faptul că ar trebui să înlocuiți fața de pernă cu una curată în fiecare săptămână. Spălată în mod regulat la o temperatură ridicată, bacteriile și impuritățile transportate pe părul și pielea feței și mai târziu pe haine vor fi eliminate.

Dormiți cu mănuși

Cu condiția să aplicați o cremă hidratantă pe mâini. Vă veți trezi astfel cu o piele mai fină și mai moale a mâinilor. De fapt, vă puteți trata și picioarele în același mod – tratați-le cu o cremă hidratantă și dormiți cu șosete. Astfel de tratamente îmbunătățesc pielea și unghiile. Prin urmare, dacă aveți unghii fragile, trebuie să le lubrifiați în mod regulat suprafața și să purtați mănuși pentru a le ajuta să devină mai moi și mai hidratate.

Folosiți o cremă de ochi

Crema de ochi ar trebui aplicată indiferent de vârsta pe care o aveți. Totuși, nu folosiți prea mult! Un strat prea gros de cremă pentru ochi va pătrunde complet în piele și o va lăsa umflată. Practic, v-aș sfătui să folosiți un gel pentru ochi, deoarece consistența sa ușoară vă va oferi un aspect proaspăt și strălucitor dimineața.

Folosiți unturi și uleiuri cosmetice

Unturile lubrifiante și uleiurile naturale facilitează, într-adevăr, regenerarea pielii. Mie îmi place untul de shea, deoarece hidratează și înmoaie pielea într-un mod eficient. Uleiul de avocado, pe care îl folosesc și eu destul de des, protejează împotriva pierderii umidității și menține echilibrul natural al pielii. Dacă aveți unele probleme ale pielii, noaptea este un moment perfect pentru a utiliza măști de față hidratante. O idee bună este să finalizați rutina de îngrijire a pielii pentru noapte cu o cremă bogată și hidratantă de față.

Folosiți produse exfoliante

Majoritatea măștilor de față exfoliante pot fi lăsate să acționeze asupra pielii peste noapte, acest lucru facilitând absorbția produselor. Preparatele responsabile de îndepărtarea celulelor moarte ale pielii produc rezultate excepționale. Dimineața am impresia că mă trezesc cu o piele nouă, mai frumoasă.

Folosiți o cremă bogată, dar cu moderație

Da, crema de față pentru noapte ar trebui să fie una bogată, deoarece are mult timp la dispoziție pentru a pătrunde în piele, dar nu ar trebui să o folosiți într-o cantitate prea mare. De ce? O cantitate prea mare de cremă concentrată ar putea înfunda porii pielii, în special pe cei din zona nasului. Cremele bogate și puternic hidratante sunt utile în îngrijirea pielii uscate și predispuse la iritații. Un lucru interesant este faptul că nu trebuie să aplicați un astfel de produs pe întreaga suprafață a feței. Ar trebui să separați pielea în părți pentru a trata fiecare parte cu produsul potrivit. Pentru a clarifica, aplic creme bogate în părți ale pielii care tinde să fie uscată. Crema cu o textură ușoară sau gelul se aplică pe zonele pielii care se îngrașă repede.

Cum arată rutina voastră de îngrijire a pielii pe timp de noapte? Ce produse de înfrumusețare de noapte folosiți? Spuneți-mi în comentarii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa-ti placa si

Aici puteți găsi articolele asociate cu postarea pe care ați citit-o recent.