Sfaturi pentru păr fin: Cum să îmbunătățim aspectul părului lipsit de volum?

Bun venit tuturor posesoarelor de păr frumos, dar fin. Această postare este pregătită special pentru voi pentru ca de acum înainte să știți cum să vă aranjați părul pentru a-i stimula volumul. Sunteți curioase să aflați sfaturile mele pentru părul fin? Dacă da, lectură plăcută!

Probabil că veți fi surprinse, dar exită multe femei cu păr fin. Vă rog, nu vă lăsați copleșite de disperare! Iată cum puteți face față problemelor părului fin.

Câteva cuvinte despre părul fin

Cum vă puteți da seama că aveți părul fin? Este vorba despre părul lipsit de volum, care la prima vedere pare fragil. Aceasta poate, de asemenea, însemna că părul este normal în ceea ce privește grosimea firului de păr, însă este prea rar. Ca definiție, părul fin are cu 25% mai puțină densitate (este mai subțire sau are diametrul mai mic) decât părul obișnuit.

Un aspect important de reținut este că nu putem schima grosimea părului. Desigur, există persoane care consideră acumularea de cheratină un strat suplimentar de păr… Totuși, posesoarele de păr fin trebuie să se obișnuiască cu faptul că este imposibil să ofere părului mai multă densitate.

În astfel de cazuri, singurul mod în care puteți crea impresia de păr mai des este prin aranjarea acestuia într-un mod care îl face să pară mai voluminos, ceea ce este fezabil. Iar eu sunt dovada vie 🙂

Greșeala fatală a posesoarelor de păr fin – Folosirea prea multor produse de stilizare a părului

Aș dori să încep prin a vă pune o întrebare simplă: știți care este cea mai mare și cea mai comună greșeală în îngrijirea părului fin?

Folosirea prea multor produse de stilizare a părului. Ce veți obține astfel este un păr lipsit de volum, mult mai dificil de stilizat decât v-ați aștepta. Din păcate, atunci când este acoperit cu o cantitate mare de produse de stilizare, părul se aplatizează. Din nefericire, multe dintre noi continuăm să repetăm această greșeală fără ne dăm seama. Deoarece sarcina produselor de stilizare a părului este de a ridica părul de la rădăcină, de a stimula volumul și de a defini buclele, avem certitudinea că vom obține rezultate mai bine atunci când le aplicăm. Drept consecință, părul devine supraîncărcat și rădăcinile părului se îngrașă de două ori mai rapid.

De acum înainte, vă rog să rețineți că dacă aveți părul fin, trebuie să reduceți din produsele de stilizare a părului – veți obține astfel doar beneficii.

Alte greșeli. Ce nu trebuie să faceți dacă aveți părul fin?

Desigur, reducerea cantității de produse de îngrijire a părului este doar vârful ghețarului. Când vorbim despre îngrijirea părului fin, ei bine, există mult mai multe greșeli pe care avem tendința de a le comite. Dați-mi voie să mă exprim cât mai simplu posibil. Evitați să comiteți următoarele greșeli 🙂

Greșeli comune în îngrijirea părului fin:

  • folosirea plăcii de păr,
  • vopsirea părului (mai ales în culori închise),
  • culoare uniformă a părului,
  • aplicarea produselor de îngrijire a părului pe bază de siliconi,
  • folosirea foarfecii de filat pentru tăiarea vârfurilor

Toate procedurile efectuate la nivelul părului fin ar trebui să ajute la crearea impresiei de păr voluminos. Prin urmare, nu folosiți foarfeca de filat – în definitiv, doriți păr mai des, nu-i așa? Nu vă îndreptați părul deoarece buclele vă oferă un păr mai voluminos. Evitați să folosiți mătase și balsamuri pe bază de siliconi deoarece nu doriți să vă neteziți părul. Și nu în ultimul rând, optați pentru culori deschise deoarece acestea creează efectul de păr mai des.

Simplu? Într-adevăr! 🙂

Coafura perfectă pentru părul fin

Este timpul să ne concentrăm pe coafurile potrivite pentru posesoarele de păr fin. Până acum, știți că părul drept este ceva ce trebuie să evitați. Care sunt celelalte opțiuni?

  1. LUNGIMEA – părul fin arată bine atunci când nu este foarte lung. Nu ar trebui să fie mai lung de umeri.
  2. FORMA – așa cum am menționat mai sus, părul fin ar trebui să fie ondulat deoarece aceasta vă oferă volumul dorit. Buclele delicate sunt o idee minunată.
  3. CULOAREA – culorile deschise sunt mai potrivite decât cele închise. În general, castaniul închis aplatizează părul.

În încheiere, vă voi spune câteva lucruri despre cele mai bune coafuri pentru părul fin. Am testat câteva si, ca să fiu sinceră, trebuie să vă spun că bobul este cea mai potrivită coafură dacă părul vostru este lipsit de volum și densitate în mod natural. Indiferent facă optați pentru bobul clasic, bobul accentuat, bobul lung sau bobul dezordonat – alegeți una dintre aceste coafuri și solicitați-o coafezei. După ce v-ați tuns, folosiți o perie mare, rotundă la uscarea cu foehnul. De fapt, vă recomand, de asemenea, să folosiți o spumă de păr deoarece acest produs de stilizare oferă părul fin mai mult volum, în special la rădăcini.

Nu ezitați să încercați! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa-ti placa si

Aici puteți găsi articolele asociate cu postarea pe care ați citit-o recent.