Cum să îngrijim pielea toamna - Tratamentele & Produsele potrivite pentru dumneavoastră

Cum să îngrijim pielea toamna? Tratamentele & Produsele potrivite pentru dumneavoastră

Bună ziua!

Deja ne-am luat rămas bun de la soare, am ascuns costumul de baie şi fustele scurte în şifonier şi am înlocuit cremele cu SPF ridicat cu unele mai delicate. Există ceva ce putem face pentru pielea noastră? Desigur că există! Toamna este timpul perfect pentru tratamentele de înfrumuseţare. Care sunt cele potrivite pentru pielea dumneavoastră?

EXFOLIEREA PIELII

Exfoliantele cu granulaţie fină şi peelingurile chimice merită a fi încercate la venirea toamnei. În timpul tratamentelui, puteţi elimina celulele moarte, puteţi netezi ridurile şi conferi luminozitate petelor pigmentare. Exfoliantele îmbunătăţesc absorbţia ingredientelor active incluse în produsele pe care le veţi aplica după procedură. Se recomandă repetarea tratamentului de exfoliere o dată sau de două ori pe săptămână. Dacă planificaţi un peeling chimic, de ce nu vizitaţi un dermatolog de încredere? Doctorul va utiliza o concentraţie ridicată de acizi. Puteţi îmbunătăţi procedura de peeling cu o terapie prin laser.

CURĂŢAREA PIELII

Nu folosiţi produse pe bază de aclool. Acestea pot usca pielea şi pot elimina substanţele valoroase de la suprafaţa pielii. Atunci când vă spălaţi faţa cu gel şi apă, pielea este strânsă şi extrem de uscată. De aceea, formulele delicate sunt cele mai bune pentru demachiere. Acestea îndepărtează produsele, hidratează pielea şi repară bariera lipidică de protecţie deteriorată. Alegeţi un produs cosmetic bogat în vitamine şi microelemente pentru a beneficia de substanţe nutritive suplimentare.

HIDRATAREA PIELII

Cremele nu sunt singurele produse care pot oferi hidratare. Îngrijiţi-vă pielea din interior. Consumaţi un litru de apă zilnic şi încercaţi să eliminaţi factorii care determină pierderea nivelului de hidratare a pielii. Evitaţi aerul condiţionat, nu dormiţi cu ferestrele închise, nu setaţi radiatorul la temperaturi ridicate. Utilizaţi produse cu ingrediente naturale şi suplimente alimentare. Pulverizaţi apă termală pe piele la fiecare câteva ore.

PROTECŢIA PIELII

Deşi lumina soarelui nu este la fel de putenică toamna, se recomandă utilizarea cremelor cu SPF. În plus, consumaţi produse bogate în betacaoten: morcovi, ardei, roşii. Acestea vă vor întări vederea, vă vor proteja împotriva radicalilor liberi şi vor ajuta la uniformizarea tonului pielii. Reţineţi (de asemenea, în timpul iernii) să utilizaţi un ruj hidratant, de protecţie şi o loţiune de mâini cu conţinut bogat.

Cum se desfăşoară rutina dumneavoastră de îngrijire toamna? 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa-ti placa si

Aici puteți găsi articolele asociate cu postarea pe care ați citit-o recent.