Cum ne preparăm propriile exfoliante, măști și creme pentru picioare frumoase? Rețetele mele pentru produse de îngrijire a picioarelor DIY

Produsele de îngrijire a picioarelor preparate acasă precum exfoliantele, măștile și cremele sunt complet naturale, ușor de preparat și ieftine. În plus, ingredientele necesare sunt ușor de găsit în bucătărie. Același lucru este valabil și în cazul accesoriilor și aparatelor precum mixerul, vasele și lingurile. Cum să vă preparați propriile exfoliante, măști și creme pentru picioare frumoase? Descoperiți mai jos topul rețetelor mele pentru produse de îngrijire a picioarelor DIY.

Cum se prepară exfoliantele de picioare DIY?

Care este scopul folosirii exfoliantelor de corp? Este simplu: de netezire a pielii și de îndepărtare a celulelor moarte ale pielii. În plus, exfoliantele de corp îmbunătățesc fluxul sanguin și. astfel, facilitează procesele de regenerare și hrănesc fiecare celulă a pielii. Cele mai puternice efecte sunt obținute atunci când exfoliantul de corp este aplicat imediat după duș/baie.

Cum se aplică exfoliantele de corp? Trebuie să masați produsul cosmetic în piele timp de câteva minute, să lăsați să acționeze câteva minute și apoi să clătiți. Apoi, aplic întotdeauna o cremă de corp și vă sfătuiesc și pe voi să faceți asta.

REȚETĂ: Exfoliant de picioare DIY | granule abrazive aspre

Exfoliantele cu granule abrazive și aspre (de ex. cu sare de mare) pot fi folosite la nivelul pielii foarte aspre precum cea a călcâielor. Pentru preparare, combin două linguri de cremă și două picături de ulei la alegere (încercați uleiul de lavandă!) cu o jumătate de cană de sare de mare. Puteți înlocui crema cu ulei de măsline. Când exfoliantul meu este preparat, încep să îl masez la nivelul picioarelor, concetrându-mă pe zonele unde pielea este mult mai aspră.

REȚETĂ: Exfoliant de picioare DIY | granule abrazive fine

Amestec zahăr fin cu o jumătate de linguriță de scorțișoară și două linguri de miere. După preparare, masez produsul la nivelul picioarelor timp de aproximativ 5 minute. Câteodată, prepar un exfoliant pe bază de semințe de mac, folosind 1/3 cană de semințe de mac amestecată cu o lingură de zahăr și două linguri de suc de lămâie.

Știți ce alte substanțe îndepărtează eficient celulele moarte ale epidermei? Zahărul brun și fulgii fini de ovăz. Luați două linguri din fiecare produs, adăugați o lingură de miere, suc de lămâie și un strop de ulei de măsline. În principiu, puteți, de asemenea, amesteca două linguri de boabe de cafea, trei linguri de miere și o lingură de ulei de măsline.

Cum se prepară masca de picioare DIY?

Mai întâi de toate, măștile conțin o doză cu concentrație ridicată de substanțe nutritive. Încerc să aplic o mască de picioare cel puțin o dată pe săptămână pentru a-mi ajuta pielea să-și mențină aspectul hrănit, neted și plin de prospețime. În funcție de ingredientele folosite, masca de picioare poate oferi diferite efecte: regenerare, hrănire, hidratare.

Cum se aplică masca de picioare? Aplicați la nivelul picioarelor și lăsați să acționeze 15-20 de minute. Dacă doriți să obțineți rezultate mai bune, puteți înfășura picioarele în folie alimentară sau puteți îmbrăca niște ciorapi groși, după care mergeți la culcare. Clătiți masca de picioare dimineața. Procedez așa de obicei și picioarele mele sunt netede.

REȚETĂ: Mască de picioare regenerativă DIY

Amestec trei banane cu două linguri de iaurt și distribui masca pe pielea picioarelor. Câteodată, amestec fulgi de ovăz cu un strop de lapte cald sau iaurt și o lingură de miere. O las să acționeze la nivelul pielii picioarelor timp de 15 minute. Alteori, iau un avocado și îl amestec cu trei linguri de iaurt natural. Distribui preparatul la nivelul picioarelor, le înfășor în folie alimentară și clătesc după 20 de minute.

REȚETĂ: Mască de picioare exfoliantă DIY

Amestec 1/4 cană de fulgi de migdale și ovăz din fiecare, folosesc mixerul pentru a le pisa, apoi adaug trei linguri de unt și două linguri de miere. Când doresc să înmoi pielea picioarelor și să îndepărtez mai ușor celulele moarte ale epidermei, iau un ou și o cană de iaurt și un pahar de suc de lămâie. Odată amestecate în vas, adaug conținutul a 2 capsule de vitamina E. La sfârșit, înmoi picioarele în preparat.

Ador și efectele oferite de acidul citric și uleiul abies sibirica, însă îl folosesc doar înainte de culcare. Amestec cinci linguri din orice cremă de picioare cu uree și apoi combin cu patru linguri de acid citric, două linguri de ulei de măsline și câteva picături de ulei abies sibirica.

Cum se prepară crema de picioare DIY?

Cremele de picioare pot fi aplicate zilnic și trebuie incluse în ultima etapă a ritualului de îngrijire a picioarelor. Rețineți că dacă preferați cremele de picioare preparate acasă, nu preparați o cantitate prea mare deoarece acest cosmetic nu are o perioadă de valabilitate mare dacă nu conține conservanți.

REȚETĂ: Cremă hrănitoare de picioare DIY

Amestec șase linguri de unt de shea și cinci linguri de ulei de măsline și cinci de ulei de cocos. Apoi, adaug câteva picături de ulei esențial și păstrez la frigider (30 minute). Apoi aplic pe picioare.

REȚETĂ: Cremă hidratantă de picioare DIY

Amestec unt de Shea, cremă cu vitamina A și ulei de cocos (fără a urma anumite proporții). Aplic această cremă înainte de culcare.

Aveți propriile voastre rețete pentru picioare frumoase?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa-ti placa si

Aici puteți găsi articolele asociate cu postarea pe care ați citit-o recent.