Cosmetice naturale DIY: baton cu cafea pentru masaj. O idee utilă de cadou?

Știu că mai e mult până când sezonul de vacanță va fi în plină desfășurare, însă deja pot vedea decorațiuni de Crăciun în magazine (încă nu mă pot obișnui cu asta). Știu, de asemenea, că unele dintre voi deja ați început primele pregătiri de Crăciuni, care în cele mai multe cazuri, se concentrează pe calcularea bugetului și planificarea cadourilor celor dragi. Sora mea, de exemplu, dorește să facă tuturor cadou fulare, ciorapi și mănuși călduroase pe care le va tricota singură. De fapt, deja a început să tricoteze, așa se relaxează în fiecare seară. Dacă și voi prețuiți cadourile care necesită un pic de efort și suflet, nu doar bani, sunt sigură că un cosmetic preparat acasă care miroase fenomental și oferă efecte incredibile vă va capta interesul.

Iată o idee de cadou frumosă, infuzată cu cafea – Baton cu cafea de masaj 🙂

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 4 linguri de unt de cacao
  • 1 lingură de unt de cafea
  • 1 lingură de unt de vanilie (sau, alternativ, puteți opta pentru 2 linguri de unt de Shea sau unt de cacao)
  • 1 lingură de unt de Shea
  • cupe de brioșe din silicon de orice formă; eu folosesc cupele clasice de brioșe deoarece, mai târziu, când le pun în cupe de hârtie, sunt și mai frumoase
  • boabe de cafea

INSTRUCȚIUNI baton cu cafea de masaj

Pun toate ingredientele într-un vas din porțelan, sticlă sau orice alt material care nu se topește când turnăm apă caldă (prin urmare, evitați vasele din plastic). Puneți acest vas într-un alt vas mai mare, plin cu apă caldă și așteptați până la topirea untului. De îndată ce puteți amesteca untul, turnați în cupele de brioșe din silicon, dar rețineți să lăsați spațiu pentru boabele de cafea. Când observați că amestecul de unt începe să devină solid, adăugați boabele de cafea. Acestea nu se vor scufunda, ci vor rămâne la suprafață. Desigur, puneți introduce boabele la început în cupe și turna apoi amestecul fierbinte de unt. Dar, în acest mod, persoana care primește cadoul nu va putea vedea boabele de cafea. După părerea mea, această opțiune este mai puțin atractivă.

Puteți pune brioșele de cafea în frigider pentru a le ajuta să se întărească mai rapid. Apoi, trebuie să scoateți batoanele de cafea pentru masaj din cupele de silicon și să le înfășurați în celofan. Decorați-le cu o fundiță. Totuși, prefer să bun batoanele în cupe frumoase de brioșe din hârtie. Astfel, batoanele arată mult mai bine – mult mai apetisant, ca să spun așa – și sunt sigură că persoana care le primește va fi încântată.

Acum, și câteva cuvinte despre beneficiile folosirii batoanelor de cafea pentru masaj. Acest cosmetic preparat acasă este perfect pentru tratarea pielii afectate de celulită, aspre și deshidratate. Prezența prețiosului unt cosmetic lasă pielea hidratată, netedă, îi îmbunătățește rezistența, ajută la recăpătarea strălucirii pierdute. De asemenea, untul folosit protejează pielea împotriva iritațiilor. Boabele de cafea ajută la tratarea celulitei, prin urmare, sfătuiți persoană căreia îi oferiți batoanele de masaj DIY să le folosească la nivelul coapselor, stomacului, gambelor și bicepșilor 🙂

Dacă doriți, puteți îmbogăți batoanele de cafea pentru masaj cu alte substanțe (de ex. uleiuri esențiale) sau înlocui boabele de cafea cu alte ingrediente. Personal, folosesc des sare de Himalaya granulată, aceasta fiind eficientă în exfolierea celulelor moarte ale pielii.

Vă place idea mea de cadou DIY? Știți și alte rețete similare pentru un astfel de cadou? Vă rog să ni ne împărtășiți 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa-ti placa si

Aici puteți găsi articolele asociate cu postarea pe care ați citit-o recent.