Cărbunele- Produs cosmetic negru pentru o piele curată

Bună, frumoaselor!

Chiar dacă este negru, asigură o piele curată şi proaspătă. Ce este? Cărbunele activ – atât sub formă de tablete, disponibil în farmacii, cât şi ca ingredient din compoziţia multor produse cosmetice. De ce este atât de popular? Citiţi mai departe pentru a afla răspunsul.

Cărbunele şi sănătatea corpului?

Această combinaţie are sens. Chiar din antichitate, oamenii foloseau cărbune pentru dezinfectarea rănilor, calmarea durerii şi a inflamaţiilor după muşcături de şarpe sau păianjen. În secolul 19, un om de ştiinţă francez a demonstrat proprietăţile extraordinare de absorbţie ale cărbunelui. Datorită suprafeţei sale poroase, acesta absoarbe toxinele, apa şi alte lichide, cu viteza luminii. O sută de ani mai târziu, cărbunele era utilizat pentru filtrarea şi tratarea apei. În prezent, acesta este cel mai cunoscut remediu pentru afecţiunile intestinale. În orice caz, există noua tendinţă de a ultiliza cărbunele ca un produs cosmetic eficient în curăţarea pielii.

Beneficiile cărbunelui

De ce este cărbunele atât de eficient în menţinerea unui ten curat? Datorită structurii şi proprietăţilor sale incredibile. Atunci când aplicaţi cărbune direct la nivelul pielii, porii se măresc şi transportă impurităţile, sebumul şi reziduurile produselor cosmetice. Produsele cosmetice îmbogăţite cu cărbune au proprietăţi similare. Puteţi găsi acest ingredient în compoziţia săpunurilor, măştilor, produselor de exfoliere, şampoanelor şi chiar a pastei de dinţi.

Cum acţionează cărbunele?

Are o capacitate incredibilă de absorbţie, ceea ce înseamnă că adună particulele de murdărie pe suprafaţa sa. Astfel, cărbunele elimină excesul de sebum, transpiraţia, praful şi alte impurităţi de la nivelul pielii. Produsul usucă coşurile, purifică porii pielii şi exfoliază celulele moarte. Combate inflamaţiile şi bacteriile şi calmează pielea iritată. Produsele cosmetice îmbogăţite cu cărbune împrospătează şi conferă luminozitate pielii şi controlează glandele sebacee.

Sunteţi un fan al produselor îmbogăţite cu cărbune? Care sunt preferatele dumneavoastră? 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa-ti placa si

Aici puteți găsi articolele asociate cu postarea pe care ați citit-o recent.